Eikendal

http://kampeikendal.hyves.nl/leden/ 

Net na WO-II werd vanuit het Katendrechts Volkshuis begonnen met vakanties in Haamstede. Het vakantiecentrum werd Kamp Eikendal genoemd, vanwege de grote eik die midden op het centrum stond.

De allereerste keer werd er in de koeienstal van de boer geslapen, en Els Stierman’s vader (die ooit in 1942 in de Tolhuisstraat 54 is geboren) herinnert zich ook de naam: Blom. Het jaar erop  kwamen er legertenten, maar enige tijd na de watersnood van 1953 kwamen er houten barakken vrij die dienst hadden gedaan als tijdelijke woonruimte voor de gedupeerden. Ruim 30 van die huisjes kwamen ter beschikking en werden door vrijwilligers uit Katendrecht op het kamp opgebouwd.

Omstreeks 1977 kwam er vanwege een fusie een einde aan de vakanties. Momenteel staat op de plek van het kamp een villawijk.

Ter herinnering aan Kamp Eikendal is er op hyves een site opgericht, op 24 mei 2008, door Marco van Bergem. Johanna Yin heeft een aanvulling op de informatie op voorliggende site gegeven. En op onze beeldbank staat die bijzondere uitgave d.d. oktober 1957 van het KSV blad, waarin foto’s staan van het bezoek van H.M. koningin Juliana aan Kamp Eikendal. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s