Clubhuis De Kaap

Dit clubhuis en was onderdeel van de Gereformeerde Kerk te Rotterdam-Zuid en ondergebracht in de Stichting sociale opbouw Katendrecht.

Clubhuis De Kaap foto

Het clubhuis was omstreeks 1965 op Katendrecht gevestigd aan de Brede Hilledijk 231. Enige jaren later werd het gesloten en werd ten behoeve van Katendrecht nog slechts spreekuur aan de Hillevliet gehouden, tweemaal per week. Omstreeks 1976 werd het gereformeerd maatschappelijk werk ondergebracht bij het stedelijk maatschappelijk werk.

Dankzij Lou Verzijden kwam nog een vouwblad ter beschikking:

Clubhuis De Kaap 1Met figuurzaag is waarschijnlijk Tedje Stolk. En op de foto van de Tolhuislaan staat links de stenen drie traveeën loods die omstreeks 1948 door Excelsior werd gebouwd en die sinds 1990 (maar dan met een golfplaten schil er omheen) bij Karwei in gebruik is.Clubhuis De Kaap 2Een van de dames bij de naaimachine is mw Bakker. Op gitaar Redekker, op accordeon Wil van Oers en op de conga Evert Klijn. De sportfoto is op het Van Brienenoordeiland genomen en de kerstviering vond in Rehoboth plaats.Clubhuis De Kaap 3De dames zijn v.i.n.r. R.M. van Lorjée, M.Ketting (van de Tolhuisstraat) en Van der Made. De twee personen op de Brede Hilledijk zijn onbekend.Clubhuis De Kaap 4

[weer terug naar boven]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s