Derde Katendrechtsehaven

Er wás geen Derde Katendrechtsehaven, dus er zijn  ook geen foto’s van.Wel lag er ongeveer daar waar nu de monding van de Maashaven is, ooit de Katendrechtsehaven.

postcode: n.v.t.

Sinds Google halverwege 2016 gestopt is met het onderhouden van Picasaweb, moesten alle verwijzingen worden aangepast. Bovendien is de bewaarversie van Picasaweb veel beknopter (zodat niet alle oorsponkelijke info meer beschikbaar is) én er kan niets meer worden toegevoegd of gewijzigd. Het zij zo …
Daarom zullen eventuele hierná beschikbare foto’s niet meer via de beeldbank maar op de betreffende pagina van deze website beschikbaar komen.

herkomst naam: Het Gemeentearchief verwijst hierbij naar het ambacht Katendrecht, dat onder die naam voor het eerst in 1199 ter sprake kwam. Maar de Derde Katendrechtsehaven is er nooit gekomen. Er waren wel plannen. Maar het schijnt dat het graven van de Eerste en Tweede Katendrechtsehaven vingeroefeningen waren voor het grotere werk. Zodat in plaats van de Derde Katendrechtsehaven toen de Maashaven gegraven werd. Met alle ingrijpende gevolgen van dien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s