Dorpsweg

DORPSWEG
KATENDRECHTSCHEWEG

   click hier voor de beeldbank

postcode: n.v.t.

Sinds Google halverwege 2016 gestopt is met het onderhouden van Picasaweb, moesten alle verwijzingen worden aangepast. Bovendien is de bewaarversie van Picasaweb veel beknopter (zodat niet alle oorsponkelijke info meer beschikbaar is) én er kan niets meer worden toegevoegd of gewijzigd. Het zij zo …
Daarom zullen eventuele hierná beschikbare foto’s niet meer via de beeldbank maar op de betreffende pagina van deze website beschikbaar komen.

herkomst naam: Het Gemeentearchief vermeldt dat in de voormalige polder Charlois van de Charloisse Lagedijk naar de Katendrechtse Lagedijk een weg lag die vóór 1895 de Katendrechtscheweg werd genoemd (omdat hij in de richting van Katendrecht liep) en ná die tijd de Dorpsweg. Met dorp is hier dus het dorp Katendrecht bedoeld. De huidige Dorpsweg is maar een klein gedeelte van de voormalige polderweg. Een gedeelte van de weg is verdwenen toen de wijk Pendrecht en het Zuiderpark werden aangelegd. Ten zuiden van Pendrecht bleven twee kleine delen van de oude weg bewaard. Deze heten thans Dorpslaan en Dorpshof.

Overigens verdween die oude landweg destijds niet alleen, maar het overgebleven deel werd ook verbreed. En volgens overlevering heette die oude landweg vroeger ‘de weg van vrouw Mout’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s