recreatie

De laatste decennia van de twintigste eeuw was er op Katendrecht niet zoveel te beleven. Er waren best wel wat ideeën (tot en met zelfs een attractiepark op het vrijwel braakliggend terrein langs de Maashavenkade), maar de handen kwamen niet op elkaar. Pas begin eenentwintigste eeuw ging er weer wat gebeuren. Niet alle initiatieven waren succesvol (zoals bijvoorbeeld het CCC-concept: culinair, cultureel en creatief), maar er kwamen tóch al snel drie horecagelegenheden op het Deliplein die al snel hoog in de notering stonden. Er kwam het vestzaktheater Walhalla en op de kop van de Kaap werd het Stoomschip Rotterdam afgemeerd. Toen begin 2012 ook nog de brugverbinding tussen Katendrecht en de Wilhelminapier (met o.a. hotel New York en het cultureel paradepaardje Lantaren Venster) werd geopend, kwam er weer wat beweging (ook al zal het er nooit meer zo druk worden als in het verleden) en nam het aantal horecagelegenheden en winkeltjes toe.

Een logisch vervolg is dat nu ook enerigerlei verbinding met Charlois gerealiseerd wordt. Dat is voor Katendrecht des te interessanter nu er op het oude AVR terrein pal tegenover het schip een attractiepark zal komen – Rotterdam Speelstad – als onderdeel van het imperium van Hennie van der Most. Een brug is letterlijk nog een brug te ver, maar een pontje voor voetgangers en fietsers is zeer wel haalbaar en daar is in het kader van het Programma Zuid stedelinks010 het initiatief genomen door de Hommes Foundation. Ook al zijn omwonenden bang dat als zo’n pontje (en al helemaal een brug) er komt, de binnenvaart helemaal verdwijnt (want er zijn al plannen om de binnenvaart geheel onder te brengen in de Waalhaven) en dat er dan vanwege drijvend wonen niet zoveel water meer in de Maashaven te zien zal zijn.

Op 29 september 2012 en op 21 juni 2014 werden bewonersbijeenkomsten gehouden. Click op de datum om een videootje te zien.

[weer terug naar boven]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s