Rijnhaven

   click hier voor de beeldbank

postcode: n.v.t.

Sinds Google halverwege 2016 gestopt is met het onderhouden van Picasaweb, moesten alle verwijzingen worden aangepast. Bovendien is de bewaarversie van Picasaweb veel beknopter (zodat niet alle oorsponkelijke info meer beschikbaar is) én er kan niets meer worden toegevoegd of gewijzigd. Het zij zo …
Daarom zullen eventuele hierná beschikbare foto’s niet meer via de beeldbank maar op de betreffende pagina van deze website beschikbaar komen.

herkomst naam: Het Gemeentearchief vermeldt dat de haven is gegraven in de Hillepolder en oorspronkelijk bestemd was als lig- en berghaven voor Rijnschepen. Benoemingsbesluit B&W: 13 maart 1888.

Click hier voor de plannen drijvend bouwen.
En click hier voor een filmpje uit najaar 2016.

Begin 21ste eeuw werden (in het kader van StadsHavens) allerhande ideeën gelanceerd om de oude havens een andere functie te geven. Daarbij was het (vooralsnog?) niet de bedoeling om havens te dempen (zoals de 1e Katendrechtsehaven) of te versmallen (zoals de 2e Katendrechtsehaven), maar wel om méér met het water te doen (met als konsekwentie dat mínder water zichtbaar zichtbaar zou kunnen zijn). Bijvoorbeeld door gebruik te maken van drijvende woningen, door het aanleggen van een al dan niet drijvend park, door de binnenvaartschepen op een andere wijze onder te brengen en/of door een brugverbinding met de andere oever te maken. Hier enkele afbeeldingen die met de ontwikkeling van de Rijnhaven te maken (kunnen) hebben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s