Strekdam

   click hier voor topografische kaarten

Sinds Google halverwege 2016 gestopt is met het onderhouden van Picasaweb, moesten alle verwijzingen worden aangepast. Bovendien is de bewaarversie van Picasaweb veel beknopter (zodat niet alle oorsponkelijke info meer beschikbaar is) én er kan niets meer worden toegevoegd of gewijzigd. Het zij zo …
Daarom zullen eventuele hierná beschikbare foto’s niet meer via de beeldbank maar op de betreffende pagina van deze website beschikbaar komen.

De Strekdam is niet opgenomen in het stratenregister van het Gemeentearchief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Linker Veerdam. Toch heeft de Strekdam wel degelijk bestaan. Het beste bewijs biedt de kaart CAT 1973-5410 uit 1876, waar deze staat aangegeven tussen het Charloise Veer en het Katendrechtse Veer. Bij duiding van een perceel of woning wil de Strekdam nog wel eens als indicatie gebruikt worden. Vandaar dat we ook déze dam voor het gebruikersgemak in onze lijst van straatnamen hebben opgenomen, ook al is dit in feite dus onjuist.

Deze strekdam moet overigens niet verward worden met de strekdammen waarvan sprake is bij het ontwerp van de Eerste en Tweede Katendrechtsehaven – zie de schets CAT RT-G-FN241-6 uit 1885.

Omdat het onderhoud van Picasaweb is gestopt moeten deze verwijzingen dus zélf op de partitie met topografische kaarten worden opgezocht (en het merendeel is op datum gesorteerd). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s