Wetering

   click hier voor de beeldbank

postcode: n.v.t.

Sinds Google halverwege 2016 gestopt is met het onderhouden van Picasaweb, moesten alle verwijzingen worden aangepast. Bovendien is de bewaarversie van Picasaweb veel beknopter (zodat niet alle oorsponkelijke info meer beschikbaar is) én er kan niets meer worden toegevoegd of gewijzigd. Het zij zo …
Daarom zullen eventuele hierná beschikbare foto’s niet meer via de beeldbank maar op de betreffende pagina van deze website beschikbaar komen.

herkomst naam: de naam komt niet voor in de straatnamendatabase van het Gemeentearchief Rotterdam.

Desondanks mag worden aangenomen dat deze afwatering (want dat was zo’n gegraven watergang) tussen de dijken van de Hillepolder en de Katendrechtse Polder liep, op bovenstaand kaartje zichtbaart binnen het grote gearceerde gebied. Dus tussen de huidige Sumatraweg en Tolhuisstraat in. Dat verklaart ook dat er woningen waren waarvan de ingang en dus ook de kopgevel niet aan de kant van genoemde straten lag (zoals bijvoorbeeld het vroegere ‘Roeradepand’ aan de Tolhuisstraat, waar na veloop van tijd aan de kant van die straat een – ook nog eens fraaie – kopgevel tegen het bestaande pand is aangebouwd).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s